Techniek gaat prima samen.
Header
Header

Branddetectie: totaaloplossingen voor brandbeveiliging

Branddetectie is onmisbaar voor bedrijven, instellingen en particulieren. Alleen door te kiezen voor een goed branddetectiesysteem helpt u voorkomen dat uw bezittingen in rook opgaan. Branddetectie kan brand en rookontwikkeling niet tegenhouden, maar stelt u wel in staat om snel in te grijpen en erger te voorkomen. Dankzij onze ervaring en maatwerkoplossingen kunnen wij u een branddetectiesysteem bieden waarmee u volledige gemoedsrust krijgt.

Wat is branddetectie?

Branddetectie is een verzamelnaam voor allerlei systemen die u kunnen helpen om rook en vuur te constateren. Voorbeelden van detectiesystemen zijn rookmelders en warmtemelders. Ook handmelders kunnen worden gezien als detectiesysteem, maar handmelders moeten worden geactiveerd door personen wanneer zij rook of vuur waarnemen. Branddetectiesystemen zijn in alle soorten en maten aan te leggen. Uw keuze voor branddetectie is afhankelijk van de complexiteit van uw gebouwen, de brandbaarheid van uw producten en nog talloze andere factoren, zoals de aanrijtijd van hulpdiensten en eventuele wettelijke verplichtingen. U kunt uw branddetectiesysteem eventueel aanvullen met multisensordetectoren, koolmonoxidedetectoren en brandgasdetectoren.

Branddetectie is erg belangrijk voor de veiligheid en duurzaamheid van uw bezittingen en medewerkers. Bovendien zijn er verzekeraars die alleen een polis aanbieden of premie uitkeren wanneer u een goede brandbeveiliging hebt geïnstalleerd.
Brand en rookontwikkeling zijn helaas nooit helemaal uit te sluiten, maar dankzij branddetectie kunt u snel handelen en erger voorkomen.

Ruime ervaring in branddetectie

Steeds meer bedrijven en particulieren kiezen, vrijwillig of verplicht, voor branddetectie. In de achterliggende jaren hebben we honderden branddetectiesystemen geïnstalleerd. Als erkend installateur en aanbieder van totaaloplossingen kunnen we u een detectiesysteem bieden dat past bij uw situaties. Natuurlijk kunnen we de brandmelders en -detectoren aansluiten op uw brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie. Daardoor kunt u in noodsituaties snel handelen en hoeft u veel activiteiten, zoals het ontruimen van uw gebouwen of bellen van de alarmcentrale, niet meer zelf te doen.

Wilt u weten welke oplossingen wij bieden voor branddetectie? Neem dan contact met ons op!