Techniek gaat prima samen.
Header
Header

Veilig ontruimen met een ontruimingsinstallatie

Wanneer uw branddetectiesysteem rook of vuur meldt, moet u uw pand zo snel mogelijk kunnen ontruimen. Een ontruimingsinstallatie is daarvoor onmisbaar. Met een goede ontruimingsinstallatie zorgt u dat uw medewerkers uw pand snel en veilig kunnen verlaten.

Ontruimingsinstallatie

Brand voorkomen of vroegtijdig detecteren is erg belangrijk. Een brandmeldinstallatie alleen is echter niet voldoende om uw medewerkers en bezoekers veilig uw pand te laten verlaten. Voor optimale veiligheid is ook een ontruimingsinstallatie nodig.
Het belangrijkste verschil tussen een brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie is dan ook dat een brandmeldinstallatie bedoeld is om u te alarmeren, terwijl de ontruimingsinstallatie de levens van uw medewerkers moet beschermen.
Een ontruimingsinstallatie bestaat dan ook ten minste uit een gecertificeerde centrale met noodvoeding en uit een aantal handmelders. Een ontruimingsinstallatie kan automatisch of handmatig worden geactiveerd. Ontruimingsinstallaties kunnen overigens ook worden gebruikt voor andere ontruimingen, zoals bij bommeldingen, uit de hand gelopen fabricageprocessen, gaslekken en andere noodgevallen.

Totaaloplossingen voor uw ontruimingsinstallatie

Als werkgever of eigenaar van een pand wilt u ultieme veiligheid creëren. We helpen u daar graag bij. Met onze ruime ervaring op het gebied van (brand)beveiliging en ontruimingsinstallaties, weten we als geen ander wat u nodig hebt en hoe we dat moeten realiseren. Afhankelijk van de eisen waaraan u moet voldoen, kunnen we u een eenvoudige of geavanceerde ontruimingsinstallatie aanbieden. In uw PvE wordt beschreven aan welke eisen uw ontruimingsinstallatie moet voldoen. Als DEKRA-erkend installatiebedrijf kunnen wij deze eisen moeiteloos realiseren. Hebt u geen PvE, dan kunnen we deze voor u opstellen. Door een PvE op te stellen en na te leven, garandeert u naleving van alle mogelijke eisen en voorkomt u problemen als er onverhoopt toch een noodsituatie ontstaat.

Bent u op zoek naar een ontruimingsinstallatie of wilt u weten waar uw organisatie aan moet voldoen?
Neem dan contact op met onze experts: zij garanderen graag een veilige werkomgeving!